Vijf aandachtspunten om een goede behandelaar te vinden.

Heel vaak krijg ik cliënten in de praktijk die voor licht/laserbehandelingen komen en die niet juist zijn behandeld, teleurgesteld zijn in de behandeling of zelfs geen resultaat hebben.

Ik hoop dat je met deze tips de juiste behandelaar voor jou vindt.

1. Opleiding van de behandelaar

Ik merk dat heel veel cliënten daar niet op letten. Bijzonder omdat je met onthaarbehandelingen ook risico kunt lopen. Helaas is ons vak (nog) niet beschermd.

Vraag daarom naar de opleiding van de behandelaar waar je eventueel mee in zee wilt gaan.

Bij de ANBOS is een lijst beschikbaar van gediplomeerde behandelaars met licht/lasertechnieken als opleiding.  Om op die lijst te komen moet je ook iedere 3 jaar een dag volgen met examen om te laten zien dat je voldoende kennis in huis hebt. Ze zijn zelfs bezig om dat nog beter te laten verlopen met SKIN, een kwaliteitsregister die specialisaties nog beter gaat accrediteren. Daarover zal ik in een latere blog meer schrijven.

Verder is er ook de HBO opleiding Huidtherapie, vraag dan of de behandelaar gespecialiseerd is in licht/laser technieken. ook deze behandelaars moeten regelmatig hun kennis updaten.

2. Ervaring van de behandelaar 

Je kan je het verschil voorstellen tussen een specialist die 1 client per week behandeld of 15 cliënten per week . Het lijkt onbelangrijk maar juist ervaring is een pre bij deze behandelingen.

3. Iedere behandeling dezelfde behandelaar

Vooral in grote instituten hoor je dat cliënten wisselende behandelaars hebben . Het is belangrijk dat jouw behandelaar jouw huid en haar leert kennen . Een vaste behandelaar geeft het beste resultaat . 

4. Intake gesprek  

Heel vaak hoor ik dat cliënten na een heel kort intake gesprek direct behandeld worden. In de loop van de behandelingen blijkt dan dat het toch niet werkt, sommigen hebben wel 20 ! behandelingen gehad.  

Belangrijk bij een intake gesprek is de informatie die je krijgt, dat er echt naar de haren en haarkleur wordt gekeken of er kans van slagen is, dat er op haar en huid getest wordt zodat de juiste instelingen voor jouw huid en haar gevonden worden. 

Dit betekent dat er bij de eerste afspraak niet direct een totale behandeling kan worden gegeven. 

5. Volg je gevoel 

Last but not least: volg je gevoel.  
Vind je het contact met de behandelaar fijn, word er goed naar je geluisterd, voel je je veilig bij de behandelaar. Je gaat een traject in van diverse behandelingen toch fijn als je daar met een gerust hart ligt. 

Ik wens je een fijne behandeling met prachtige resultaten toe.

Carina .