Brazilian wax

Wat is een Brazilian wax

Brazilian Wax is het harsen van de schaamstreek en de intieme delen; ontharen van de bikinilijn. Deze stijl komt uit Brazilië, waar de bikini’s superklein zijn. Alle haren rond de schaamstreek worden verwijderd behalve een streep haar op de venusheuvel.

Resultaat van Waxen: vier tot zes weken niet scheren!

Brazilian Wax geeft een veel langer resultaat dan scheren. Zo’n vier tot zes weken ben je verlost van storende haartjes rond je bikinilijn. Je bikinilijn harsen heeft nog een voordeel: je hebt veel minder last hebt van ontsierende rode bultjes en ingegroeide haren, die je door scheren kunt krijgen. Wil je een duurzamer, definitief resultaat dan kan laser ontharing met het VPL apparaat een goede oplossing zijn.

Brazilian Wax en pijn ?

“Doet het waxen van de schaamstreek niet heel veel pijn?” Nee hoor! Dat valt allemaal ontzettend mee. Vooral als je het wat vaker doet neemt de pijn steeds meer af.

Waxen is ook anders dan harsen van de schaamstreek. Het verschil tussen harsen en waxen is dat hars zich aan het schaamhaar én de huid van de schaamstreek hecht. Hierdoor wordt tijdens het waxen van je schaamstreek ook de gevoelige huid belast. Bij het waxen is dit niet het geval, de wax grijpt zich alleen vast aan het haar. Waardoor waxen een stuk minder pijnlijk is de huid, in dit geval van je schaamstreek, dus minder belast.

Bikinilijn zelf waxen ?

Ik wil je adviseren niet zelf aan de slag te gaan met het waxen van je schaamstreek. De huid van je schaamstreek is erg gevoelig. Je kan last van irritatie en ingegroeide haren krijgen als het waxen van je schaamhaar niet goed gebeurt. Kies daarom voor een professioneel resultaat en laat je altijd waxen door een professional.

Wil jij ook een Brazilian Wax ?

Meer informatie over de kosten of maak direct een afspraak om jouw bikinilijn Brazilian style te laten ontharen.

Voorbereiden op het waxen?

Twee weken voorafgaand niet meer scheren. Voor het waxen moeten de haren minimaal 5 millimeter lang zijn. Éen dag van te voren goed scrubben, hierdoor gaan de haartjes omhoog staan. Gebruik daarna geen bodylotion meer tot aan de behandeling, want met een vettige huid pakt de wax minder goed.

Na het waxen

De dag na het waxen niet in de zon of de sauna. Ingegroeide ontstoken haren behandelen met teatree olie, dit werkt ontstekingsremmend.

Omdat Carina zich op een professionele manier druk maakt over ontharen hoef ik het niet meer te doen

DANIëLLE

Wellicht ook interessant: