Waxen

Alles wat je wilt weten over waxen of te wel harsen

Handig om te weten over waxen

 • waxen is het Engelse woord voor harsen
 • waxen geeft een langer resultaat (ongeveer 6 weken) dan scheren
 • het is goedkoper dan de definitieve methoden
 • om te kunnen harsen dienen de haren minimaal 5 mm lang te zijn
 • harsen is geschikt voor mannen en vrouwen
 • geen prikkende stoppels na het harsen

Geschikte lichaamsdelen om te harsen

De meest geschikte lichaamsdelen voor het harsen zijn:

 • bikinilijn *
 • bovenlip
 • rug
 • borst
 • benen; onderbenen en bovenbenen
 • armen; onderarmen en bovenarmen
* waxen bikinilijn bij mannen doe ik niet

Waxen is geschikt voor mannen en vrouwen. Voor een definitief resultaat is de Laser VPL  een uitstekend alternatief.

Geen prikkende stoppels na het harsen

Omdat de haren met wortel en al worden verwijderd duurt het langer voordat de haren terugkomen. Bovendien zijn de nieuwe haartjes zachter, je hebt dus geen harde stoppels meer. Dit zijn voor veel mensen redenen om niet meer te scheren maar voor harsen te kiezen.

Voor het waxen handig om te weten

Laten groeien
Je haar moet ongeveer 2 tot 3 weken groeien voor het waxen. Dus niet trimmen of scheren. Je haar moet minimaal een halve centimeter lang zijn om het beste resultaat te krijgen uit je behandeling.

Voorbereiding
Voor het beste resultaat, zou je de huid een keer licht kunnen scrubben, een paar dagen voor het waxen. Hiermee zullen alle dode huidcellen worden verwijderd en gaan de haartje wat losser zitten, waardoor de haartjes makkelijker verwijderd kunnen worden.

De huid goed wassen en niet behandelen met een lotion, creme of iets dergelijks voorafgaand aan de behandeling

Eerste keer ?
Tijdens een behandeling ben ik niet bezig met de vorm of omvang van jouw lichaam en hier hoef je dan ook niet ongerust over te zijn. Ik streef er naar om het jou zo prettig mogelijk te maken en ik begrijp dat je misschien een beetje zenuwachtig kan zijn als je bijvoorbeeld voor een Brazilian wax komt. Geef het aan als dit zo is en zal je zeker helpen om hierdoorheen te komen.

Pijn
Ik zou liegen dat waxen pijnloos is, maar het is snel en zo pijnloos mogelijk. Maar het is zeker minder pijnlijk dan je zou verwacht en de pijn wordt steeds minder naarmate je vaker hebt gewaxt.

Belangrijk
Sommige huidaandoeningen, medicijnen en cosmetica maken je huid gevoeliger of dunner. In sommige situaties raad ik het af om te waxen. De Ik zal je hier vooraf over informeren tijdens een consult of je afspraak in in mijn praktijk. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op.

Na het waxen om te weten ;

Schoonhouden
Na de behandeling reinig ik het behandelde gebied en gebruik ik Forever Aloë Vera Gelly om de huid te koelen, tot rust te brengen en goed te verzorgen. De dag zelf en na het ontharen mag je niet in de zon. Behandel zelf ook zoveel mogelijk de behandelde huid met de Forever Aloë Vera Gelly en houdt het goed schoon. Het schoonhouden van de huid het liefst met een antibacterieel product. Douche niet te heet, ga niet in de sauna en wacht even met sporten en de zonnebank. Draag geen knellende kleding en raak de behandelde huid alleen aan met schone handen.

Eventuele ingegroeide of ontstoken haartjes kan je behandelen met Treatee olie.

 Scrubben
Na 3 tot 4 dagen na de behandeling:
Als de huid goed tot rust is gekomen mag je je huid licht gaan scrubben. Doe dit met een grove korrel en scrub je huid 2 tot 3 keer per week om alle dode huidcellen te verwijderen.

Let op:
Bij een eerste waxbehandeling is het normaal dat er een lichte roodheid van de huid ontstaat. Deze kleur hoort binnen 24 uur te verdwijnen. Mocht je toch nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen!

Waxen van de rug
Benen waxen voor en na behandeling

Carina gaat heel professioneel te werk, ze stelt je erg op je gemak en de resultaten zijn fantastisch.”

MEREL

Wellicht ook interessant: