Elektrisch epileren

Wat je wilt weten over Elektrisch ontharen

Wat is elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen (ook wel elektrische epileren genoemd) is de methode om afzonderlijke haren van het gelaat of lichaam te verwijderen. Met een medische elektrolyse-apparaat vernietig ik het groeicentrum van de haar met warmte-energie.

Ontharen met de elektrische naaldtechniek, hoe werkt dat?

Elektrisch epileren wordt gedaan door het gelijktijdig toedienen van twee stroomsoorten (wisselstroom en gelijkstroom). Dit gebeurt wanneer ik een zeer fijne sonde in de haarfollikel heb ingebracht, daarna verwijder ik de haar een pincet.  Omdat er per keer maar één haarzakje wordt uitgeschakeld zijn er meer behandelingen nodig. (zie ook het artikel haargroei).

Elektrisch ontharen kan ook een goede aanvulling zijn om enkele overgebleven haartjes van het Laser ontharen alsnog te verwijderen. Elektrisch ontharen kan iedere kleur haar, bij iedere huid, verwijderen en geeft 90% tot 100% resultaat. Het is zeer geschikt voor kleine oppervlaktes zoals de bovenlip. Voor veel vrouwen is dit dé oplossing om van hun ‘snor’ af te komen. Elektrisch epileren is de enige wetenschappelijk bewezen definitieve manier van ontharen die 90% tot 100% resultaat geeft. De behandelde haren komen nooit meer terug.

Elektrische epilatie is geschikt voor mannen en vrouwen.

Welke gebieden komen voor elektrisch permanent haar verwijderen in aanmerking

  • kin
  • bovenlip
  • wenkbrauwen
  • bakkebaarden
  • bikinilijn
  • benen (ook als nabehandeling Laser VPL)

Vóór het elektrisch epileren

Haren laten groeien tot +/- 2 mm.

Na de behandeling

Op de dag dat je behandeld bent mag je niet in de zon. Er zijn over het algemeen geen permanente bijwerkingen, maar soms kan een tijdelijke, lichte roodheid van de huid optreden.

Na de behandeling reinig ik het behandelde gebied en gebruik ik Forever Aloë Vera Gelly om de huid te koelen, tot rust te brengen en goed te verzorgen. De dag na het ontharen mag je niet in de zon of de sauna. Behandel zelf ook zoveel mogelijk de behandelde huid met de Forever Aloë Vera Gelly. De Gelly is bij mij in de praktijk verkrijgbaar, bel me of stuur desgewenst een mailtje of een appje dan zet ik het voor je opzij.

Afspraak maken voor elektrisch ontharen?

Voor een behandelplan en exacte prijs raad ik je aan eerst een kosteloos en geheel vrijblijvend intake gesprek te plannen. Veel verzekeraars vergoeden de kosten voor elektrisch epileren in het gezicht. Het hangt er vanaf waar en hoe je verzekerd bent. Check dit bij je verzekeraar.

Resultaten

Elektrisch epileren van de bovenlip:

Elektrisch epileren van de wenkbrauwen:

voor meer informatie over het haar, handig om te weten.

Jaren lang heb ik mij onzeker gevoeld door bakkebaarden en baardgroei, Carina is hier heel professioneel mee omgegaan. Door Carina en haar zorgvuldige wijze van elektrisch epileren voel ik me weer écht vrouw!

ALIES

Wellicht ook interessant: