Haargroei

Hoe groeit haar?

De hoeveelheid haargroei en de locatie daarvan is bij ieder mens verschillend. Er zijn veel factoren die de menselijke haargroei bepalen. Zoals leeftijd, de plaats op het lichaam, erfelijkheid en hormonale invloeden. Het gebruik van hormoonpreparaten of bepaalde medicijnen kunnen haargroei ook beïnvloeden. Haar is verschillend van lengte, dikte en kleur. Dit alles bepaalt waarom de ene mens meer beharing heeft of waarom het haar bij een ander sneller groeit. Toch heeft iedere haar dezelfde cyclus van groeien.

Haar groeifases

De menselijke haar groeit niet constant maar in verschillende fases:

  • actieve groeifase (anagene fase) 
  • slapende fase (catagene fase)
  • overgangsfase (telogene fase)
  • uitvalfase (telogen fase – exogen)
  • groeifase (vroege anagene fase)

Gemiddeld is 50% van het lichaamshaar in de actieve groeifase. Het overige haar bevindt zich dan in de overgangs- of rustfase. De tijd van een groeifase kan per lichaamsdeel en per persoon verschillen. Dit is dan ook de reden waarom meerdere ontharingsbehandelingen nodig zijn.

“Na allerlei verschillende laserbehandelingen die niet hielpen, dacht ik dat het allemaal nep was. Totdat ik een recensie las over Carina waarin stond dat zij eerlijk verteld als laseren voor jou haren niet helpen. 

Ik heb een afspraak gemaakt bij Carina en voelde me gelijk welkom in haar praktijk, ze legde me uit wat elektrisch ontharen is en wilde dat graag bij mij uitproberen.. Ik was heel benieuwd.. en tot mijn wonder sloeg dit aan!!! Het is snel, pijnloos en effectief!”


MILLA (via Facebook)