Het is ‘maar’ ontharen

Veel mensen staan er niet bij stil wat voor effecten overbeharing kan hebben. Een aantal  harde haren op de kin kunnen net zoveel psycho-sociale problemen geven als een vrouw met een volledige baardgroei.

Angst, schaamte , ontwijking, in elkaar gedoken lopen, geen contact met de partner willen hebben, dat kunnen allemaal gevolgen zijn voor iemand die haren als een probleem ervaart. Naast het feit dat zij denken dat zij de enige zijn met dit probleem is de eerste stap naar de praktijk heel moeilijk voor hen.  

Het geeft veel voldoening

Wat een voldoening om deze cliënten in de loop van de tijd te zien veranderen. Tijdens de behandeling vinden er ook heel wat gesprekken plaats, ik zie de mensen opbloeien. Van de onzekere houding naar een mens die kracht uitstraalt, weten dat zij/hij er mag zijn. 
Door heel veel mensen wordt ons vak gezien als een beetje ’tuttelen’.  Ik kan je vertellen dat naast de onthaar-behandelingen ik ook werk als psycholoog/arts/fysiotherapeut/coach/etc. 

Een groot compliment kreeg ik van en psycholoog die ik behandel. Zij kijkt altijd uit naar onze gesprekken omdat we tijdens de behandeling ruimte hebben om over dingen te praten waar zij mee zit. Ik houd een spiegel voor, laat mogelijkheden zien etc. Opgelucht verlaat zij de praktijk met meer inzichten EN dat allemaal zonder meerprijs ! 

Leuk werk heb ik he? 

Ik wens je een fijne dag met een 🙂

Carina