Vanmorgen ben ik extra vroeg begonnen om een nieuwe client te kunnen helpen. Iemand die voor de eerste keer de praktijk komt bezoeken vind ik altijd leuk. Wat verwacht deze client, wat voor ervaringen heeft hij met deze behandeling. Het streelt toch mijn ego dat deze man met een goed gevoel weggaat, dat er met aandacht en deskundigheid een gewenst resultaat is gemaakt. Yess! weer een tevreden (nieuwe) klant.

Client nummer 2 is 5 min te laat voor de behandeling. Ik ga bellen. Dan blijkt dat zij door een ongeluk de afspraak is vergeten en ook niet kan komen vanwege lichamelijke problemen. Ik heb een keuze door heel strikt te zijn en te zeggen dat zij toch moet betalen ( ik hanteer een “no show” beleid). Word ik daar zelf beter van? Ik heb tenslotte tijd ingepland die ik anders aan een andere client kan geven.
Ik doe dat niet , wens haar beterschap en hoop haar snel weer te zien. Ga maar een kastje schoon maken.

Client 3 is mooi op tijd, ik werk rustig maar snel de haartjes weg en raak met haar in gesprek. We hebben het over de gezondheid, met name de darmen, waar een dierbare van haar problemen mee heeft. De afgelopen jaren heb ik veel geleerd over gezondheid, zowel de fysieke en mentale gezondheid. Dat interesseert mij mateloos. Hoe mooi als je dan iemand tips, andere zienswijze etc kan laten zien. Met een blije lach neemt ze afscheid met de belofte dat ik haar een link met info zal sturen.

Client 4 belt mij zeer gestressed op op het moment dat zij bij mij zou moeten zijn. Kindlief, net in de brugklas, heeft problemen. Met dat ze het vertelt raakt ze zeer geëmotioneerd. Mijn moederhart gaat harder kloppen. Ach….. ik weet nog heel goed toen mijn kinderen in de brugklas kwamen. Wat een stressperiode was dat ! Ga ik boos worden en op mijn strepen staan dat ze een “no show” moet betalen? Neeee, ik luister naar haar verhaal, stel haar gerust en we maken een nieuwe afspraak. In gedachten zeg ik tegen mezelf: ” dit is weer zo’n dag”, “een dag met een gaatje” . Uit ervaring weet ik dat ik op deze werkwijze meer verdien, dit past ook bij mij. Empathie en compassie tonen. Ik hoop dat velen dit met mij eens zijn en wens jou daarom ook zo’n dag met mooie inzichten.

En ik? Ik ga verder met het kastje schoonmaken.

Carina