Wat je wilt weten over VPL laser

– Permanente laserontharing zit in de lift maar dat betekent niet dat je de behandeling zomaar door iedereen kan laten uitvoeren. Een laser (in dit geval laser VPL) is licht met een bepaalde golflengte. Een hoge golflengte kan rimpels of littekens op de huid wegwerken terwijl een lagere golflengte invloed heeft op het bloed en daardoor kan helpen bij spataders. Een nog lagere golflengte is geschikt voor haar. Deze methode gebruik ik!

Het is belangrijk dat ook laserbehandelingen binnen een  professioneel kader gebeuren

Elle lifestyle magazine

Hoe werkt laser VPL?

 1. Om het haarzakje te beschadigen zendt de Ultra-light VPL een lichtflits uit die op zichzelf weer uit een reeks micropulsen bestaat.
 2. De lichtflits genereert hitte in het haarzakje. De micropulsen controleren de absorptie van warmte vele malen beter dan bij andere systemen. Hierdoor vermijdt het oververhitting van de omliggende huid en komt alle energie in het haarzakje terecht.
 3. Het pigment in de haar absorbeert de warmte en het licht. Hierdoor verwarmt het haarzakje zo dat de haar wordt vernietigd. Ook hier onderscheidt de Ultra-light VPL zich van andere apparaten. Door de micropulsen worden alle haarzakjes, ongeacht de diepte, bereikt. Andere apparaten kunnen maar op één diepte werken.
 4. De haar valt er niet direct uit, maar zal op een natuurlijke wijze uitvallen na een periode van een tot drie weken na de behandeling.

Ik gebruik hiervoor het Ultralight VPL apparaat. De Ultralight VPL geeft steeds meerdere lichtpulsen snel achter elkaar. Het voordeel is dat de huid tussendoor iets kan afkoelen. De kans op verbranden is daardoor vrijwel nihil.

Aangezien een haar alleen in de actieve groeifase effectief behandeld kan worden moet de behandeling verschillende keren herhaald worden. Op volgroeide haren of haren in de rustfase heeft de laser namelijk geen effect. Klik hier voor meer informatie over haargroei.

Laser ontharen is geschikt voor grotere oppervlakten

Grotere delen van het lichaam zijn geschikt voor ‘laseren’, ontharing met het VPL apparaat. Laser ontharen met VPL is ideaal voor het ontharen van:

 • bikinilijn voor zowel vrouwen als mannen
 • onderbenen
 • bovenbenen
 • oksels
 • rug/borst (voor veel mannen een uitkomst)

75 -80% van de beharing verdwijnt door laser ontharing

Door Laser ontharen met de geavanceerde Ultralight VPL is het mogelijk om 75-80% van de beharing definitief te verwijderen. De behandeling met de VPL is net als andere ‘definitieve’ ontharingsapparaten duurder dan bij ‘tijdelijke’ behandelmethodes zoals Brazilian Wax. Maar daar staat wel tegenover dat je beharing grotendeels weg is.

Resterende haartjes die na de laser behandeling blijven, vanwege bijvoorbeeld hun blonde of grijze kleur , kan ik behandelen met elektrische epilatie zodat je daadwerkelijk haarvrij door het leven gaat op de door jou gewenste plaats(en).

Je kan rekenen op minstens 75-80% haarverwijdering in 8 tot 10 sessies met de Laser VPL .
Daarnaast is ook elektrisch epilatie geschikt voor mannen en vrouwen.

Voorbereiding op de laser behandeling

Een goede voorbereiding is belangrijk, neem dus zeker even de tijd om de volgende puntjes te overlopen vooraleer een laserbehandeling te boeken. 

 • de avond voor de behandeling scheert u de zone(s) die gehandeld moet(en) worden
 • zeker niet harsen, waxen of epileren kort voor de behandeling
 • scheren is geen enkel probleem 
 • respecteer een tijd van 6 tot 8 weken tussen de behandelingen, zo hebt u steeds meer haartjes in de groeifase bij de volgende behandeling

Na de behandeling

Komt er na de flits een wit bultje rond het haartje, dan heeft de laser zijn werk goed gedaan. Er zijn over het algemeen geen permanente bijwerkingen, maar soms kan een tijdelijke, lichte roodheid van de huid optreden.

Na de behandeling reinig ik het behandelde gebied en gebruik ik Forever Aloë Vera Gelly om de huid te koelen, tot rust te brengen en goed te verzorgen. De dag zelf en na het ontharen mag je niet in een warm bad/douche of de sauna. Behandel zelf ook zoveel mogelijk de behandelde huid met de Forever Aloë Vera Gelly. De Gelly is bij mij in de praktijk verkrijgbaar, bel me of stuur desgewenst een mailtje of een appje dan zet ik het voor je opzij.

Afspraak maken voor laser VPL ontharen?

Voor een behandelplan en exacte prijs raad ik je aan eerst een kosteloos en geheel vrijblijvend intake gesprek te plannen. Veel verzekeraars vergoeden de kosten voor laser ontharing bijvoorbeeld in het gezicht. Het hangt er vanaf waar en hoe je verzekerd bent. Check dit vooraf bij je verzekeraar.

 

 

Bij Carina Boon is glad heel gewoon

MICHEAL

Wellicht ook interessant: